Kyckling i örtkryddad sås


Kyckling i örtkryddad sås

Ingredienser

4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 färska rödlökar
2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
1 dl vatten
1 msk hackad färsk timjan

image223


Gör så här


Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen. Skär varje lök i 4 klyftor. Fräs löken i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock. Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis eller ris.
Tips
Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0