Fyra till sjukhus efter storbrand på Hisingen

Fyra personer har förts till sjukhus efter en omfattande brand i en lagerlokal i Backa på Hisingen i Göteborg. Räddningstjänsten uppmanar närboende att hålla fönstren stängdaRäddningstjänsten fick larmet omkring klockan fem på lördagseftermiddagen. En 4 000 kvadratmeter stor lagerlokal på Backa Bergögata har totalförstörts och 30-40 brandmän från flera stationer arbetade med att begränsa spridningen av elden. Fyra personer har förts till sjukhus med lättare rökskador.
I lagerlokalen, som ligger i ett industriområde i Backa, finns en större mängd gasflaskor som riskerar att sprängas i luften när de utsätts för hetta och flyga iväg upp till 300 meter. Räddningstjänsten sprutar vatten på dem för att hålla dem nedkylda. Polisen kommer att skjuta sönder gasflaskorna.
Ett större område har spärrats av runt brandplatsen. Röken driver mot Bergsjön och Angered.
- Så vitt vi vet så innehåller lagret bland annat plastbåtar. Därav den kraftiga rökutvecklingen. Vi bedömer att röken inte är särskilt farlig men att man ska stänga sina fönster och hålla sig inomhus om man får röken till sig, säger Ulf Magnusson, insatsledare på räddningstjänsten.
Röken syntes vida omkring och lockade flera hundra nyfikna till platsen. Åskådarna kom dock inte så nära; polisens avspärrningar hade rejäl marginal på grund av explosionsrisken och den giftiga röken.
Vid sextiden hade byggnadens plåttak och vägar rasat, eller snarare smält, samman i den intensiva hettan. Det enda som fortfarande stod var stålstommen som hållit taket uppe. Vid åttatiden var branden under kontroll.

GP
Jag såg branden från fönstret nör jag var hemma hos M & P *läskigt*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0