Chokladkladdkaka

Mustigt, intensivt chokladsmakande. Serveras med iskall lättvispad grädde och bakas minst en dag före servering

Chokladkladdkaka    


Ingredienser                      

12 bitar                         
250 g mörk choklad
1 dl starkt kaffe
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 krm salt

Till servering:
Vispgrädde
florsocker

                                   

Gör så här                         

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Det här måste jag testa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0