Smarrigt


Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


Enkel dessert som uppskattas av alla. Yoghurt och jordgubbar med marängtopp



Ingredienser


6 portioner
1 liter färska jordgubbar
1 msk strösocker
strimlat skal och pressad saft av 1/2 apelsin
2 äggvitor
1 dl strösocker
6 dl mild yoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på grill. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med socker, apelsinskal och -saft. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll yoghurten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på jordgubbarna och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Smarrigt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0