Vårens hetaste modetrender

Svepande och färgstarkt med influenser från både 70-talet och fjärran kulturer.

Här är Vårens 10 hetaste modetrender 2008!


Färgchock
Färgexplosion! Vårens hetaste trend är onekligen knalliga färger. De trendigaste kulörerna spås bli citrongul, koboltblå, äppelgrönt och cerise-rosa. Gärna i olika färgskalor och även blandade tillsammans. Burberry och Louis Vuitton är några av de internationella designermärken som glatt följt säsongens färgtrender och har aldrig varit mera färgglada.

Multi-kulti
Tro det eller ej men boho-trenden gör faktiskt en liten comback i vår. Den här gången kommer influenserna från Fjärran Östern, Afrika samt från våra inhemska skogar. Även ingredienser från vilda västern och indianer syns i den färgstarka mixen. Tänk pärlor, inkamönster, tribalmönster och mocka! Exempel på designers är Emilio Pucci och Roberto Cavalli.

Blommigt
I vår och sommar ska din garderob påminna om en frodande trädgård. Blommiga mönster i olika färger har aldrig varit hetare! Trendigast av alla är rosor, hyacint, vallmo och orkidé på material som siden, chiffong eller tunn bomull. Storblommigt sågs också hos bland andra Marc Jacobs och Balenciaga.

Färglöst
En het färgskala i vår och sommar är neutrala färger, eller non-colours som de också kallas. Färgskalan går i sivlergrått, beige, bleka hudnyanser och puderrosa. Bland andra Donna Karan och Versace visade upp färglösa plagg i siden, linne och chiffong. Underkläder står också för inspirationen och får dessutom gärna synas utanpå plaggen i form av till exempel korsetter.

Fotsida klänningar och kjolar
Populäriteten och intresset för dessa plagg startade redan i somras och i vår gör de fotsida klänningarna och kjolarna stor comeback. Helst ska de svepa mot golvet och är de dessutom utrustade med en eller flera volanger höjs trendskalan ytterligare. Exempel på designers som snappat upp trenden med den krafigt A-linjeformade silhuetten är Zac Posen och DKNY.

Transparens
Lager på lager eller som ett diskret skikt - de transparenta tygerna är helt rätt i vår. Materialen går i tunn bomull eller chiffong och färgskalorna i svart, rosa och vitt. Syntes bland annat hos Chloé och Karl Lagerfeld.

Vippiga kjolen
Lägg undan ditt tajta fodral i vår och satsa på vippig och romantisk vidd. Längden spelar ingen roll, allt från minikort- och mellanlängder till fotsida varianter är helt rätt. Bland andra Donna Karan och Prada visade upp svepande kjolar på visningarna. Markera gärna midjan med ett skärp för en extra timglas-effekt!

Overallen
Säsongens hetaste plagg? Absolut, och dessutom ett av de mest praktiska. Lika rätt i glansigt siden som oborstad denim eller romantiskt blommigt. De ska hänga löst och fladdrande runt kroppen, som hos till exempel Stella McCartney och Prada. Även några av våra svenska designers hängde på trenden. Håll utkik hos bland andra Filippa K och Acne.

Grafiskt
Grafiska, färgglada mönster hör definitivt hemma i din garderob i vår. Tänk kluddiga, collageliknande tryck i fantastifulla mönster. En trend som verkligen förenar mode med konst.Trianglar, rektanglar, kvadrater och cirklar - allt är rätt. Det bästa av allt- du behöver inte vara matte-geni för att klara av den här trenden. Syntes bland annat hos Fendi, Gucci och Chloé.

Utsvängda byxan
70-talet gör firad comeback i vår och störst av allt är den utsvängda byxan. Bland andra Sonia Rykiel, Prada och Marc by Marc Jacobs har frossat i 70-talsvibbarna. Både hög och låg midja är helt rätt!

SalongK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0