Så får du piggare ögon

Lider du av tunga ögonlock, påsar under ögonen eller mörka ringar?

Här kommer 5 lätta tips som ger dig en piggare och vackrare blick.

image1000

Rengöring och återfuktning
Att tvätta bort all ögonmejk innan du går och lägger dig är a och o för vackra ögon. Välj en skonsam remover och arbeta försiktigt med en bomullstuss - tänk på att inte slita och dra i huden runt ögat eftersom den är extra känslig. Avsluta med en skön ögonkräm.

Bort med påsarna
Vaknar du ofta med påsar under ögonen kan det vara en bra idé att se över dina matvanor. Salt och skräpmat binder vätska i kroppen och svullnaden kring ögonen är just överskottsvätska. Röker du hämmar det också cirkulationen. Se därför till att få ordentligt med frisk luft och motion varje dag, drick massor av vatten och ät frukt och grönsaker. Mot tillfällig svullnad hjälper det att badda ögonen med massor av kallt vatten. Gurkskivor och kylda tepåsar med kamomill är också ett gammalt knep mot påsar och svullen hud.

Klarare och piggare blick på ett kick
Investera i en fransböjare! Den får ögonfransarna att se längre ut och ögonen blir större. Tänk också på att inte använda fransböjaren på redan målade fransar. Ett annat knep för en klarare blick är att applicera vit kajal längs nedre franskanten - du ser genast piggare ut.

Trolla fram dolda ögonlock
Har du dolda ögonlock, prova att plocka några strån längs hela ögonbrynet för att öppna upp blicken. Ett annat knep är att investera i en greige ögonskugga - en färg som är ett mellanting mellan grå och beige. Den ger en nästan omärklig blickförstärkning och dämpar dessutom intrycket av svullnader och påsar kring ögonen.

Trolla bort mörka ringar
Huden under ögonen är extra tunn och genomskinlig och de mörka ringarna är i själva verket blodådror som lyser igenom. Det enklaste sättet att dölja dem är att använda en bra concealer. Pricka under ögat och jämna till med pekfingret eller en concealer-borste. Allra snyggast och mest jämnt blir det med en flytande concealer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0