Havrebollar

Älskas av både stora och små. Havrebollar


Ingredienser

15-40 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
2 msk apelsinjuice

Garnering:
ca 1 dl strössel

Gör så här
Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och juice. Blanda väl. Häll upp strössel på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strösslet. Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock. Tips på smak för stora! Byt ut vaniljsocker och juice mot 1/2 tsk kanel och 2 msk starkt, kallt kaffe eller 1 msk apelsinlikör. Rulla dem i ca 50 g finhackad rostad mandel.

Det här receptet som jag hittade på Arlas hemsida tänkter jag också testa någon dag.

Kanske något att göra med brorsdottern, Filippa...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0