Havrebollar
Älskas av både stora och små.
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
2 msk apelsinjuice
Garnering:
ca 1 dl strössel
Gör så här
Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och juice. Blanda väl. Häll upp strössel på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strösslet. Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock. Tips på smak för stora! Byt ut vaniljsocker och juice mot 1/2 tsk kanel och 2 msk starkt, kallt kaffe eller 1 msk apelsinlikör. Rulla dem i ca 50 g finhackad rostad mandel.
Ingredienser
15-40 st100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
2 msk apelsinjuice
Garnering:
ca 1 dl strössel
Gör så här
Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och juice. Blanda väl. Häll upp strössel på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strösslet. Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock. Tips på smak för stora! Byt ut vaniljsocker och juice mot 1/2 tsk kanel och 2 msk starkt, kallt kaffe eller 1 msk apelsinlikör. Rulla dem i ca 50 g finhackad rostad mandel.
Det här receptet som jag hittade på Arlas hemsida tänkter jag också testa någon dag.
Kanske något att göra med brorsdottern, Filippa...
Kanske något att göra med brorsdottern, Filippa...
Kommentarer
Trackback