Karamelliserad saffransgröt
Med en liten brännare ger du gröten en snygg och god yta.

Ingredienser
10 st
1 paket färdigkokt risgrynsgröt, 750 g
1 paket saffran, 0,5 g
4 msk strösocker
1/2 vaniljstång
1 dl ströråsocker
1 dl skållade, skalade mandlar
salt
1 paket saffran, 0,5 g
4 msk strösocker
1/2 vaniljstång
1 dl ströråsocker
1 dl skållade, skalade mandlar
salt
Gör så här
Blanda kall gröt, saffran, strösocker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i 10 portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera med en liten brännare. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dom i salt. Grovhacka mandlarna. Garnera saffransgröten med mandlarna.
Kommentarer
Postat av: Maria
Det måste jag testa, lät smarrigt!!
Kram Maria
Trackback