Karamelliserad saffransgröt


Med en liten brännare ger du gröten en snygg och god yta.

Karamelliserad saffransgröt


Ingredienser

10 st

1 paket färdigkokt risgrynsgröt, 750 g
1 paket saffran, 0,5 g
4 msk strösocker
1/2 vaniljstång
1 dl ströråsocker
1 dl skållade, skalade mandlar
salt


Gör så här


Blanda kall gröt, saffran, strösocker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i 10 portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera med en liten brännare. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dom i salt. Grovhacka mandlarna. Garnera saffransgröten med mandlarna.


Kommentarer
Postat av: Maria

Det måste jag testa, lät smarrigt!!
Kram Maria

2007-11-27 @ 17:21:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0