Saffranskaka
Saffranskaka

Saffranskaka ser ut som en gul sockerkaka som smakar saffran. Ett recept på en mycket god kaka som rekommenderas!
Du behöver:
- 200 g margarin eller smör
- 1 påse saffran, 0.5 g
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- florsocker
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Sikta över florsocker vid servering.
Recptetet kommer i från Recepten.se
Kommentarer
Trackback