NYA RÖN: Matvanor påverkar barnets kön

Brittisk forskning visar att kvinnans matvanor kan påverka barnets kön och rapporterar hur man ska äta för att få en son eller dotter.


Forskningen som genomförts på University of Exeter i England visar att en kvinna som önskar en son inte ska slarva med frukosten medan en kvinna som önskar en dotter bör hålla kaloriantalet på en lägre nivå.
- Vår forskning kan förklara hur det kommer sig att andelen pojkar långsamt sjunker i utvecklade länder där många unga kvinnor väljer att stå på lågkaloridieter, säger forskningsledaren Fiona Mathews, vid brittiska University of Exeter.

I studien ingick 740 gravida kvinnor som väntade sina första barn och inte kände till könet. De fick lämna detaljerade uppgifter om vad de ätit både under och före sin graviditet samt blev undersökta av forskarna i om det fanns något samband. Resultaten var häpnandsväckande och visade att i gruppen där det högsta energiintaget skett föddes det 56 procent pojkar, jämfört med gruppen på 45 procent med lägre enbergiintag där flickor dominerade.

För att få söner krävs det alltså att kvinnan får i sig mer kalorier och näring som kalcium, kalium och vitamerna C, E och B12. Frukosten verkar också vara av stor betydelse för att det ska bli en pojke då få åt frukost i den grupp där flickor var vanligare.

Källa: Expressen

Vad tror du? Är det möjligt att påverka barnets kön med hjälp av mat?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0