Chokladkladdkaka


Mustigt, intensivt chokladsmakande.
Serveras med iskall lättvispad grädde och bakas minst en dag före servering. Chokladkladdkaka


Ingredienser

12 bitar

250 g mörk choklad
1 dl starkt kaffe
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 krm salt

Till servering:
Arla vispgrädde
florsocker

Gör så här



Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.

 

Måste testas!

 


Kommentarer
Postat av: Bryggare Per

Ser mumsigt ut, måste testa någon dag.

2008-01-28 @ 17:23:03
URL: http://per231.blogg.se
Postat av: Emelie

Man blir ju bara sugen på en massa gott inne på din blogg ju... =)

2008-01-28 @ 21:13:31
URL: http://emeliese.blogg.se
Postat av: Malin

Ush vad jag blir sugen nu.

2008-01-28 @ 21:14:55
URL: http://artofmalin.blogg.se
Postat av: emma

så himla gott ;=

2008-01-28 @ 22:38:01
URL: http://enlitentax.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0