Chokladkladdkaka
Mustigt, intensivt chokladsmakande.
Serveras med iskall lättvispad grädde och bakas minst en dag före servering.

Ingredienser
12 bitar
250 g mörk choklad1 dl starkt kaffe
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 krm salt
Till servering:
Arla vispgrädde
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Måste testas!
Ser mumsigt ut, måste testa någon dag.
Man blir ju bara sugen på en massa gott inne på din blogg ju... =)
Ush vad jag blir sugen nu.
så himla gott ;=