Frukt- och Bärtårta
En kalorisnål frukt- och bärtårta som smakar både fräscht och gott!

Ingredienser
10 bitar
3 ägg1 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 dl Kesella, jordgubb&lime
250 g jordgubbar
1 msk strösocker
Garnering:
1 1/2 dl Kesella, jordgubb&lime
frukt och bär, t ex nektariner, physalis, jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Bred Kesella på den undre botten. Mosa jordgubbarna med sockret och fördela det över. Lägg på den andra botten. Bred över resterande Kesella och dekorera med frukt och bär i skivor eller halvor.Den här tänker jag testa att göra någon dag...
Kommentarer
Trackback