Glassfyllda Citroner
Fräch och charmig efterrättsfavorit, perfekt att ha på lut i frysen.

Ingredienser
4 port
4 stora citroner2 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde
Gör så här
Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 timmar. Ta fram glassen och låt mjukna i rums-temperatur ¾-1 timme. Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna. Servera. Tips: Istället för citroner kan man fylla apelsiner, men minska då sockret till hälften.
Någon som testat?
Det ska jag absolut göra!
Kommentarer
Postat av: Malin
Denna har jag ni varit inne på ex antal gånger men vet inte om jag kommer lyckas. Den ser verkligen god ut med. Ett måste må jag säga.
Postat av: Malin
Denna har jag ni varit inne på ex antal gånger men vet inte om jag kommer lyckas. Den ser verkligen god ut med. Ett måste må jag säga.
Trackback