Snart Våffeldagen
Jordgubbar och passionsfrukt i en härlig kombination gör våfflorna helt oemotståndliga
för både gammal och ung!
för både gammal och ung!

Ingredienser
4 st
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl vatten
1 dl mjölk
50 g smält smör eller 1/2 dl smör-&rapsolja
Tillbehör:
250 g jordgubbar
2 passionsfrukter
ev 1/2 msk strösocker
2 dl Arla Köket Kesella, jordgubb&lime
rivet skal av 1/2 lime
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl vatten
1 dl mjölk
50 g smält smör eller 1/2 dl smör-&rapsolja
Tillbehör:
250 g jordgubbar
2 passionsfrukter
ev 1/2 msk strösocker
2 dl Arla Köket Kesella, jordgubb&lime
rivet skal av 1/2 lime
Gör så här
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler. Dela jordgubbarna i bitar och lägg dem i en skål. Dela passionsfrukterna och skrapa ur dem över jordgubbarna. Rör om. Smaka ev av med socker. Dela ev våfflorna i mindre bitar. Fördela jordgubbar och kvarg på våfflorna och garnera med limeskal.
Tips: Våffelsmeten kan göras i förväg.
Kommentarer
Trackback