Pannacotta med saffran


Pannacotta är en mycket populär italiensk dessert. Pröva den med saffranssmak!

Pannacotta med saffran


Ingredienser

4-6 port

2 1/2 blad gelatin
5 dl Kelda mellangrädde
1/2 dl strösocker
1 påse saffran ca 0,5 g
1 tsk vaniljsocker


Gör så här


Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Koka up grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör ner saffran och vaniljsocker. Häll gräddblandningen i små vattensköljda glas eller formar. Låt det stelna i kylen i minst 4 timmar eller tills nästa dag. Stjälp ev. upp puddingarna eller servera dem direkt ur glasen med finskuren apelsinsallad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0