5 skäl att dricka kaffe


Att dricka eller inte dricka kaffe varje dag?

Det är en fråga som nog de flesta kaffeälskare

ställt sig själva vid något tillfälle.

SalongK beslöt sig därför för att kolla närmare

på en av världens mest populära drycker,

och fann fem starka anledningar

till att glatt fortsätta dricka.

image603
1. Smärtlindrare
Genom att dricka kaffe innan träning minskar muskelsmärtan och träningsvärken avsevärt bättre än om du tar en värktablett. Detta visar en undersökning som nyligen genomfördes vid University of Georgia i USA.

2. Prestationshöjare
Koffein kan fördröja uttröttningen vid träning med upp till 60%. Det visar en undersökning nyligen gjord vid Institute of Sport i Canberra, Australien.
Undersökningen påstår att ämnen i koffein gör att musklerna använder fett som energi istället för kolhydratförråden, vilket resulterar i bättre uthållighet.

3. Bra för hälsan
Ett team tyska forskare som upptäckt en kraftfull antioxidant i kaffe har visat att kaffeintag kan öka skyddet mot tarmcancer.
Resultat från en annan stor studie på över 51 tusen personer visar att tre koppar kaffe per dag kan minska risken att dö av skrumplever.
Och att dricka fler än 5 koppar per dag ska mer än halvera risken för diabetes Typ-2.

4. Fettförbrännare
När du dricker kaffe frigörs fettdroppar från fettcellerna och vid fettförbrännande träning ses detta som positivt då det blir lättare att förbränna fettet.

5. Uppiggande
Sist men inte minst, den vanligaste och mest kända anledningen till att de allra flesta dagligen dricker kaffe. Det är uppiggande då det innehåller koffein vilket är ett uppiggande ämne som stimulerar det centrala nervsystemet. De flesta av oss dricker gärna på morgonen då den uppiggande effekten behövs som mest. Andra låter bli att dricka sent på kvällen eftersom de upplever att de får svårt att sova.

Källa: AST Sports Science.Nu när jag kör min Detox-kur dricker jag nästan inget kaffe.

Tråkigt nog. För jag älskar kaffe.

Hur dricker du ditt kaffe?

Jag föredrar en Caffe Latte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0